BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

Kós gólyabál 2014

A Kós Károly iskolát idén a Gólyabál szezonban, a Marslakók támadták meg. Eljöttek a Földre, hogy megváltoztassák, mert szerintük a technika eluralkodott az emberiség felett. Nem tetszett nekik, hogy az emberiségnek fontosabbá vált a technika, mint az emberi kapcsolatok. Így hát úgy gondolták, hogy elrabolják az embereket, hogy megváltoztassák a gondolkodásukat. 12 személyt, vagyis 6 párt raboltak el a Kós Károly iskolából a gólyák közül. Elvitték őket a Marsra, ahol nem volt jel, sem wifi, sem telefon, a párok csak egymásra támaszkodhattak valamint tudásukra és tehetségükre. A nyertes pár, aki kiállta a próbákat vissza juthatott a Földre. A marslakók elraboltak két híradóst, akik segítettek a golyáknak a feladataikban. A feladatokat megelőzte a fogadalomtétel, amiben az elraboltak meg kellett ígérjék, hogy ha ”a Földre vissza térnek akkor tabletjük nélkül élnek” és megint fontosabb lesz számukra az emberi kapcsolat, mint a technika.

Ezt követte az első próbatétel ahol a gólyák bemutatkoztak. Volt olyan, aki énekkel készült, volt aki rappelt, de akadt olyan is, aki csak siránkozott, hogy nincs jele vagy wifi-je. Ezután jöhetett a második próbatétel. Ha már a Marsra kerültek a kis gólyák, akkor hasonlítsanak az ottani lakókra. A próba abból állt, hogy a lány marslakó trend szerint kellett kifesse a fiút. Sorban jött utána a hamradik próbatétel ahol a hangjukat kellett megcsillogtassák egy karaokéban, majd a negyedik próbában az erejüket kellett használják egy kötélhúzás során, ami azzal volt megnehezítve, hogy egy csúszós nejlonon mezítláb kellett egymást elhúzzák. Végül, de nem utolsó sorban elérkezett a végső megmérettetés, ahol táncolniuk kellett. Mivel a tét a Földre való hazatérés volt, ez a feladat sem ígérkezett könnyűnek. Egy fajta zenei stílusra egy teljesen más táncstílusban kellett ropják a gólyák (pl. áriára-rockot táncoltak, vagy diszkóra-csárdást). A próbákat a marslakók, vagyis a végzősök tánca követte. Az Ufók, vagyis az Ufo update együttes egy kis videó üzenettel kedveskedett a golyáknak és a szervezőknek. Ezután az eredményhirdetés következett, ahol megtudtuk, hogy az 5-ös pár Finta Zsanett és Fenyédi Levente juthat vissza a Földre. A nyertes pár így vélekedett a gólyabálról: A gólyabál egyszerűen fantasztikus volt! Igaz voltak kisebb-nagyobb nehézségek, de végül az eredmény magáért beszélt. Nagyon jó lett a gólyabál és ez mind a szervezőknek köszönhető. Hozzáállásuk és türelmességük nélkül ez nem valósulhatott volna meg. Voltak könnyebb, lazább napok, de voltak kemények is. A főgólya választás után mikor mindenki megtudta, hogy kinek ki lesz a párja, hát az igazat megvallva valahogy nem igazán örültünk egymásnak. A napok elteltével már kezdtünk beletörődni, tudtuk, hogy már nincs mit tenni, ezt valahogy ki kell bírjuk. A videó forgatás alatt egész jól összebarátkoztunk, végül már megbeszéltük, hogy megteszünk minden tőlünk telhetőt, hogy jól teljen el a gólyabál. A bemutatkozó szövegünk miatt rengeteget vitatkoztunk, de végül az is elkészült. Eljött a nagy nap, izgatottan vártuk, hogy vajon mi is lesz, milyen feladatok lesznek, mennyire fogjuk leégetni magunkat az emberek előtt. A feladatok tetszettek nekünk, kreatívak voltak. Az egész gólyabál alatt azt hittük, hogy nem mi nyerünk. Amikor megtudtuk, hogy mégis mi lettünk a nyertesek, nagyon boldogak voltunk, egyik legjobb dolog volt az eddigi életünk során és nem bántuk meg, hogy egy párt alkottunk, és hogy főgólyák lehetünk, egy élmény volt.

Minden tökéletes volt, mindent köszönünk a végzős diákoknak és mindazoknak, akik hozzá járultak valamilyen módon a gólyabál szervezéséhez, nagyon jó volt minden. (Finta Zsanett és Fenyédi Levente, főgólyák). A gólyabál második helyezettje a 3-as pár Vass Adrián és Olosz Csenge lett, a harmadik helyezéssel pedig a 2-es pár Orbán Péter és Csiki Bernadett büszkélkedhet.

Megkérdeztük Antal Beátát, neki melyik próbatétel tetszett a legjobban: „A második próbát élveztem a legjobban, amikor ki kellett fessem a páromat.”

Péter Botond főgólya így vélekedett a gólyabálról: „Nekem nagyon tetszett a gólyabál, az elejétől a végéig. Nagyon jó volt a téma, a feladatok is jól meg voltak válogatva. Nekem a legjobban a táncos megmérettetés tetszett. A buli eszméletlen volt, jó volt a társaság, meg a Dj is.”

 

Albert Zsófia, Zakor Beáta, Miklós Andrea

SuliSokk Erdélyi Ifjúsági Magazin, 9. évfolyam, 1. szám (35)

ÍRJ HOZZÁSZÓLÁST

Kérünk légy udvarias, nagyra értékeljük! Az e-mail címedet bizalmasan kezeljük. A hozzászóláshoz kérünk töltsd ki a szükséges mezőket.