BEGIN TYPING YOUR SEARCH ABOVE AND PRESS RETURN TO SEARCH. PRESS ESC TO CANCEL

Gimi gólyabál 2014

Lejárt a viadal, mindenki megvívta a maga harcát. Nemcsak a gólyák kellett legyőzzék egymást a színpadon a szervezőknek is közelharcot kellett vívniuka az idővel, egymással sőt gyakran saját magukkal. Talán ez utóbbi volt a legnehezebb mindenki számára. Míg a szervezők a fáradtságot,  éhséget vagy az álmosságot próbálták legyűrni, a gólyák az izgalommal küzdöttek a színpadon. Ennek enyhítése és a próbákra való könnyebb felkészülés érdekében jött létre a ,,mentor program”. Minden kilencedikes pár, kapott maga mellé egy tizenkettedikes diákot. Ők egészen a gólyabál végéig segítették a versenyzőket. A mentorok útmutatásai nagyon sokat segítettek, mind a felkészülés, mind a próbák alatt. A harcot vívó gólyák legfőbb célként azt tűzték ki, hogy mindvégig jól tudják érzeni magukat, függetlenül a végeredménytől.,, Bár győztes csak egy lehet, mégsem bánta meg senki hogy jelentkezett főgólyának. Rengeteg tapasztalattal és élménnyel gazdagodtak. Egy életre szóló élmény volt ez számukra, egy felejthetetlen este.”-hangzott el egybehangzóan a gólyáktól.

Minden viadalon azonban kell lennie egy győztesnek, vagy esetünkben egy győztes párnak. Az est végén az övék volt a dicsőség de persze ezt ők sem kapták ingyen. ,,A próbák nem voltak könnyűek, de sikerült megbirkóznunk velük, nagyon élveztük őket. Egy percig sem unatkozhattunk. Mi megpróbáltuk a legjobbat kihozni magunkból és egy hatalmas buliként gondolni az előttünk álló nagy feladatra.  A verseny mindvégig nagyon szoros volt, és sok izgalommal járt az egész ceremónia. A városi gólyabálra a felkészülés még nem kezdődött el”- számolt be élményeiről Schram István a nyertes gólyapár fiú tagja az élményeiről.

Ám amíg ők a színpadon álltak reszkető lábakkal, a háttérben nagy volt a sürgés-forgás, ugyanis a hetekkel ezelőtt megkezdődött munka nem állt le a viadal kezdetével, még az utolsó simítások hátra voltak.,, A csapat zöme azonban kellőképpen odaállt az egész szervezéshez. Persze mindig vannak dolgok amik az utolsó pillanatra maradnak de végül ezek is megoldódtak. Pár technikai bakit leszámítva úgy érzem, egy emlékezetes, egyedi, minőségi, élvezhető és átlagos szintet meghaladó gólyabált tudhatunk a hátunk mögött. Sok munkával, felelősséggel és türelemmel járt az egész, viszont mindezt összegezve teljes mértékben megérte.”-mondta Gedő Zsolt főszervező.

Ezt bizonyítja a közönségtől kapott sok pozitív visszajelzés. Már a videó megalapozta a jó hangulatot, ami szakadatlan volt egészen hajnalig. A nézők pozitívan fogadták az újításokat, bár azok nem mindig működtek terv szerint. ,,Egyedi gondolat volt a kommentátorok megjelenítése, csak a technika gyakran közbeszólt.” Emellett kiemelkedő volt a díszlet és a háttér amely rögtön lenyűgözte a közönséget. A tizenkettedikesek szereplésének is pozitív vízhangja volt. ,,A kórus különleges ötlet volt, a tánc pedig lehengerlő. A nép- és a moderntánc elemek találkozása, megmutatta a lázadok erejét, a kapitóliumi bályolgással szemben.”-összegezte a látottakat Nagy Réka, és Péter Zoltán, akik mint nézők vettek rész a gólyabálon. Ahogyan a főszervező is mondta, igazán elégedettek lehetünk a munkával, hiszen egy egésze jó kis este kerekedett a végére.

A függöny legördült a viadal véget ért. Megvannak a győztesek, pihen a nép.

 

Pál-Magos Andrea

SuliSokk Erdélyi Ifjúsági Magazin, 9. évfolyam, 1. szám (35.)

ÍRJ HOZZÁSZÓLÁST

Kérünk légy udvarias, nagyra értékeljük! Az e-mail címedet bizalmasan kezeljük. A hozzászóláshoz kérünk töltsd ki a szükséges mezőket.